5 כללי זהירות שחייבים לדעת לפני שעולים לבמת הרמה

עבודה עם במות הרמה באופן כללי נחשבת להרבה יותר בטוחה, יעילה וכמובן גם נוחה – אך עדיין מדובר בעבודות בגובה. מטבע הדברים, עבודות בגובה טומנות בחובן לא מעט סיכונים, ועל כן עלינו לזהות מראש את הסיכונים האלו וכמובן גם לדעת כיצד לשמור על בטיחות מקסימלית ולהימנע מהם. ובכן, בדיוק לשם כך אנחנו כאן. במאמר הבא, נרכז עבורכם 5 כללי זהירות לפני שעולים לבמת הרמה וממשיכים לבצע את העבודות בגובה במסגרת הפרויקטים שלנו.

 

כלל ראשון – לוודא כי כל העובדים מסוגלים בכלל לעבוד עם במות הרמה

הכלל הראשון מבין חמשת כללי זהירות לפני שעולים לבמת הרמה הוא לוודא כי כל העובדים ללא יוצא מן הכלל יכולים לעבוד עם במות הרמה, מבחינת ההכשרה שלהם וכמובן גם מבחינה חוקית. כל עובד שמפעיל במת הרמה או עובד באמצעותה במהלך פרויקט מסוים אמור להיות בן 18 ומעלה, וכן גם אמור להיות בעל רישיון נהיגה דרגה 1 לפחות. בנוסף, חשוב לוודא כי העובד עבר הדרכה מתאימה וקיבל על כך כתב מינוי. למעשה, כל עובד שמבצע עבודות בגובה עם במות הרמה אמור להשתתף לפני כן בקורס עבודה בגובה, בדרך כלל יש צורך בקורס אשר מתמקד בבמות הרמה באופן ספציפי. זו אחריותו של מנהל העבודה לוודא כי כל העובדים עומדים בתנאי זה, וכמובן גם אינם סובלים מבעיה גופנית או נפשית שעלולה לפגוע ביכולת העבודה שלהם ולסכן את כלל העובדים בסביבה.

 

לבדוק את תקינות במות ההרמה

חשוב לא פחות לבדוק את תקינות במות ההרמה, בדיוק כפי שעושים עם כל ציוד אחר בו משתמשים עבור ביצוע עבודות בגובה. נכון, כאשר משכירים את במות ההרמה מחברה אמינה ומומלצת כמו ליפטר במות הרמה בדרך כלל מדובר במוצרים תקינים לחלוטין, אך בכל זאת חשוב לבצע בדיקה על מנת לוודא כי אנו שומרים על רמת הבטיחות המקסימלית. לכן, לפני שנעשה שימוש ראשוני במכונה יש לקיים בדיקה מטעם בודק מוסמך. לאחר השימוש הראשוני, יש לבצע בדיקה כזו לפחות אחת ל-14 חודשים. אם מדובר בביצוע עבודות בגובה במסגרת פרויקט בניה, יש לקיים בדיקה כזו לפחות אחת ל-7 חודשים. כמו כן, לפני כל יום עבודה, האחראי הראשי על הפעלת המכונה או ממונה הבטיחות אמורים לבצע בדיקה ויזואלית מקיפה של המכונה על מנת לבדוק את תקינותה.

 

שמירה על כללי בטיחות בסיסיים של עבודות בגובה

בין כל אותם כללי זהירות לפני שעולים לבמת הרמה נכללים גם כללי בטיחות בסיסיים, שהם למעשה רלוונטיים עבור כל סוג של עבודות בגובה:

  • את אמצעי ההרמה מפעיל רק אדם שהורשה לכך – בכל ביצוע של עבודות בגובה, יש צורך לוודא כי רק מי שהוכשר לשם כך יוכל להפעיל את אמצעי ההרמה, במקרה זה מדובר בבמות הרמה.
  • ציוד מגן – שימוש בציוד מגן ייעודי הוא חלק בלתי נפרד מכל אותם כללי הבטיחות הבסיסיים בנוגע לביצוע עבודות בגובה, וכך גם באשר לעבודה עם במות הרמה. לכן, חשוב מאוד לוודא כי כל העובדים נעזרים בכובע מגן (או קסדה), נעלי בטיחות, אפוד זוהר וכן גם עובדים עם רתמת בטיחות.
  • הימנעות מעישון – חל איסור מוחלט לעשן או להדליק אש בסמוך לבמת ההרמה.
  • שמירה על מאזן עומס נכון – על גבי כל במת הרמה או סל הרמה רשום העומס המקסימלי, כלומר כושר הנשיאה של המכשיר. חשוב מאוד להקפיד שלא לחרוג מאותו עומס מקסימלי, בגלל שחריגה עלולה לפגוע בתקינות המכשיר ואף לסכן את העובדים שנמצאים עליו.
  • הימנעות מבורות – חשוב מאוד להימנע מבורות או חפירות בקרקע.
  • השגחה – חשוב מאוד לוודא כי תמיד יש מישהו שמשגיח על במת ההרמה. חל איסור מוחלט להשאיר במת הרמה ללא השגחה, ולמעשה כלל זה חל לגבי כל סוג אחר של אמצעי עבור עבודות בגובה, לרבות סלי הרמה, סולמות ופיגומים.

 

ניהול סיכונים

לפני תחילת העבודה עם במת ההרמה, ממונה הבטיחות או מנהל העבודה בפרויקט אמורים לבצע תהליך מעמיק של הערכת הסיכונים הטמונים בסביבת העבודה ובשילוב השימוש במכונה זו. במסגרת הערכת הסיכונים חשוב להתייחס ליציבות הקרקע ולתנאי מזג האוויר. בנוסף, חשוב מאוד לזהות במסגרת התהליך מכשולים בגובה שעלולים לסכן את העובד. חשוב לא פחות גם להתייחס להתקנים עיליים כמו קורות פלדה, קווי חשמל, עצים וכדומה ולהעריך את רמת הסיכון שנשקפת מהם. לאחר הערכת סיכונים מקיפה, מנהל העבודה יוכל להבין כיצד הוא וצוות העובדים שלו יוכלו להתגבר על כל אותם סיכונים, ולבצע עבודה נכונה ובטוחה אשר מצמצמת ככל הניתן את הסיכון לתאונות עבודה.

 

תפעול במת הרמה בצורה נכונה

על מנת להשתמש בבמת הרמה בצורה בטוחה, חשוב לדעת כיצד לתפעל אותה בצורה נכונה. כאמור, חשוב מאוד להקפיד על המשקל המותר בהתאם להוראות היצרן, כאשר בדרך כלל אותו משקל מצויין באופן ברור על גבי במת ההרמה. מעבר לכך, חשוב להקפיד שכל פעולה שמתבצעת באמצעות במת ההרמה היא במסגרת המגבלות המצוינות על ידי היצרן. יש לציין כי אכן מותר להרים אדם באמצעות במות הרמה, אך חשוב מאוד להקפיד לעשות זאת אך ורק באמצעות משטח ייעודי שיוצר מראש לשם כך, ולא בשום דרך אחרת מכיוון שכל דרך אחרת אינה נבדקה בעבר ובהתאם לכך עלולה להיות מסוכנת. באופן כללי, הדבר החשוב ביותר הוא כמובן להכיר היטב את תנאי הסביבה והשטח לפני שמתחילים לעבוד עם במת ההרמה, וזאת על מנת שיהיה ניתן לתכנן היטב את העבודה לפני שמתחילים לשלב את הבמה ולעבוד איתה באופן שוטף.

על מה עברנו עד עכשיו?
מאמרים נוספים בנושא
איך מתבצע טיפול תקופתי בבמות הרמה?

אין ספק כי במות הרמה הן הפתרון האיכותי, המתקדם והיעיל ביותר שניתן למצוא היום עבור עבודות בגובה. במות הרמה הן פתרון בטיחותי, בזכותו נוכל לבצע

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 57 ביקורות
×
js_loader
Facebook ג גוגל
5.0
מבוסס על 25 ביקורות
js_loader
מה המספר שלך?